News

Kvalifisering til Telenorligaen!

Fri 12th Aug 2016 - 5:33pm : Gaming : Overwatch

Helgen den 13.- og 14.august starter det


Kvalifiseringen til den første sesongen av Overwatch i Telenorligaen. I den anledning kan vi føle en spenning og glede over det som kommer. I måneder har vi nå gledet oss til denne dagen, og nå har den kommet. I lang tid har vi visst at vi både skal danne lag, satse stort og sette langsiktige mål. Helt siden lagets oppstart tidlig på sommeren, har vi jobbet jevnt og trutt, med minimalt av ferie for nettopp dette. Både støtteapparat og spillerne har gjort en formidabel innsats for å være så godt rustet som mulig frem mot denne turneringen.

Det blir utrolig spennende å følge vårt eget lag, men også se hvordan interessen har vokst i norsk e-sport for nettopp Overwatch. Hver dag melder flere lag seg opp til turneringen, i håp om å slå ifra seg. Til nå, har flere anerkjente organisasjoner i Norge meldt sin ankomst til kvalifiseringen. Både oss selv og organisasjoner som BX3, Riddle og Lions har sagt at de ønsker å satse på Overwatch i tiden som kommer. I tillegg til det, kan vi se en lang rekke med nyoppstartede lag melde seg på. Det gleder oss enormt mye at så mange viser interesse, for noe som er relativt nytt!

Pr. dags dato er det 27 påmeldte lag av totalt 64 tilgjengelige plasser. I kvalifiseringsturneringen skal lagene konkurrere om plassering i ulike divisjoner. Lagene som når 8-dels finale får plass i 1.divisjon, der det skal være plass til 8 lag. På lik linje vil lagene som taper 16-dels finalen utgjøre 2.divisjon. De resterende lagene vil bli jevnt fordelt på 3.divisjon i ulike avdelinger. Kvalifiseringen vil starte med gruppespill på lørdag 13.aug, og avsluttes med utslagsrunder på søndag 14.aug. 

Vi i nDG har sammen satt oss svært høye mål for sesongen som kommer. Vi håper selvsagt at andre lag har gjort det samme, slik at konkurransen blir stor og konkurransedyktig. Vi vet at Gamer.no vil gjøre sin research for å sette seeding på lagene som antas å gjøre det best. Vi håper miljøet vil engasjere seg i tiden som kommer, og lære lagene å kjenne! Å gjøre seg orientert med hvem som er på hvilke lag, hvordan ulike lag spiller, hvem som sliter, og hvem som vil kjempe i toppen. 

Vi ser på mulighetene våre som svært gode foran kvalifiseringen, med tanke på all trening vi har lagt ned gjennom hele sommeren, trening mot ulike lag, spill i ulike turneringer, et behjelpelig støtteapparat og den gode oppkjøringen frem mot turneringen gjør at vi føler oss svært selvsikre på gode resultater. Derfor gleder vi oss veldig til at vi kommer igang!

Vi vet også at vi ikke skal undervurdere andre krefter her til lands. Vi vet det finnes flere gode lag og spillere som ikke er en del av nDG. Spillere og lag som også har lagt ned mye jobb frem mot turneringen, og som har høye målsettinger. Vi kommer til å behandle alle motstandere med respekt, men vi skal gjøre vårt ytterst beste for å vise hva vi er kapable til. Vi håper at andre lag og spillere gleder seg like mye som vi gjør til kvalifiseringen, for endelig kan vi begynne og måle krefter på ordentlig! 

Laget, sammensatt av spillere og trenere, har skumle intensjoner foran kommende sesong.

Vi tok tiden til å snakke med Bjørn-Ola "BjanGo" Bråten Lang som er kaptein på laget, og høre hva han tenker om kvalifiseringsturneringen. 
Q: Hvordan har dere forberedt dere foran turneringen?

A: Fra laget ble dannet, har vi trent og spilt turneringer seks dager i uken, i tillegg har vi hatt en fire dagers bootcamp i Tønsberg. Og jeg tror ikke vi kan bli noe mer klar for kvalifiseringen, enn det vi er nå! 

Q: Hvilke lag ser du på som forhåndsfavoritter?

A: De lagene som høyst sannsynlig kommer til å være best forberedt er: Riddle, BX3, Lions, Animus og oss selv. Men med så mange nye lag, nye spillere og et så nytt spill så tror jeg at vi fint kan forvente oss en overraskelse eller to.

Q: Hvis du skulle gjettet, hvilke lag tror du at vil ende opp i Telenorligaens 1.divisjon? 

A: Selv om jeg nevnte en del lag som forhåndsfavoritter, så vet man absolutt aldri når det er et helt nytt spill. Det blir ren gjetning. Men utifra hva man har sett så langt siden spillet har kommet, så tror jeg de lagene som har holdt sammen lengst, har best sjanse til å komme til 1.divisjon. Da tror jeg BX3, Riddle, Lions, Animus, Outcasts, Experimental og oss selv. Den siste plassen er jeg veldig usikker på, jeg ville gjettet at Besatt tok den siste plassen i årets 1.divisjon.

Vil nDG kunne hevde seg som GIGANTENE i Overwatch også? Tiden vil vise!

 Vi håper at alle lag gleder seg til morgendagens turnering, og vi ønsker alle deltagere lykke til!


Lenke til turneringsoversikt: http://www.gamer.no/turneringer/telenorligaen-kvalifiseringsturnering-overwatch-hosten-2016/3170/deltakere/

nDG Kautil

nDG Kautil

Kjetil Lamo

Your Comments

Please register or login to post comments