News

Vi er det beste League of Legends laget i Norge!

Fri 13th May 2016 - 1:36pm : Gaming : League of Legends

Forrige helg dundret det løs med sluttspill i Telenorligaen, der vi kjempet mot BX3, Riddle og Celestial Gaming for å ha muligheten til og krone oss selv som det beste laget i Norge. I semifinalen tok vi en komfortabel seier mot BX3 2-0, men de ga fra seg bra motstand i kamp nummer to, med til tider veldig gode plays!
Finalen mot Riddle, kampen alle hadde ventet på, lagene som ikke møtte hverandre i seriespillet. Før sesongstart spådde nemlig gamer.no at Riddle og nDurance Gaming var de to sterkeste lagene i Norge, en spådom som traff midt på spikeren!
Riddle gikk hardt ut i første kamp, og knuste målet vårt om å fullføre sesongen med plettfrie sifre. I kamp to var det aldri noen tvil hvem som briljerte, ingen snakk om at gutta våre skulle gi fra seg ligatittelen. Kamp tre startet med en god ledelse for oss, men Riddle spilte seg gradvis tilbake i kampen. Videre i finaleoppgjøret fikk vi en enorm ledelse på Cuctus, en ledelse som til slutt viste seg å være en avgjørende faktor til seier. Etter bra taktiske avgjørelser fra spillerne, splitpushet vi Riddle i senk, og sikret oss seieren i Telenorligaen våren 2016!
Det er ikke bare i Telenorligaen vi har vært aktive denne sesongen. Med deltakelse i den nordiske turneringen Ragnarök, Challenger series qualifier og Digitality X sin kvalifiseringsturnering, har vi gode resultater å vise til.
I Digitality X sin kvalifiseringsturnering gikk vi ubeseiret gjennom hele turneringen uten å tape ett eneste game, og fikk med oss gratis VIP-billetter til eventet, som blir arrangert den 30. Juni i Stavanger!

I Ragnarök gjorde vi det meget bra i online kampene vi spilte, helt opp til semifinalen som ble spilt på The Gathering. Etter å ha vunnet 2-0 mot det beste svenske laget i kvartfinalen, gikk vi på en kjempesmell mot Tricked i semifinalen og tapte klart 0-2.
Et utrolig skuffende resultat for oss, ettersom dette var en turnering der vi så på oss selv som favoritter til å vinne. Slik ble det ikke denne gangen, men vi ble en god erfaring rikere og tok med oss mye lærdom av feilene som ble gjort!

Alt i alt kan vi si oss meget fornøyde med hvordan laget har prestert denne sesongen. Vi klarte dessverre ikke helt å oppnå de resultatene vi hadde håpet på internasjonalt, men det skal vi jobbe hardt med å forbedre fram mot neste sesong. I kommende sesong kommer Omid Rosander til å være tilbake i main rosteren vår. Han er endelig ferdig med militærtjenesten, og spiller mye om dagen for å finne tilbake til storformen!
Tore Eilertsen har tatt steget ut i Europa, og spiller nå under Mousesports. Vi ønsker å takke Tore for tiden han spilte med oss, og ønsker han masse lykke til i kommende sluttspill av CSQ!

For å gi dere et litt bedre bilde av hvordan ting har vært hos oss denne sesongen, så har vi også tatt en prat med hovedtreneren for laget, Torbjørn Berg.

-Din første sesong som nDG coach er nå ferdigspilt, med bra resultater. Hvordan føler du din første sesong som head coach har vært hittil?
"Allerede før første trening med gutta visste jeg at dette var en seriøs gjeng som hadde høye mål og forventninger foran sesongen. Jeg fikk klar beskjed av ledelsen om at vi skulle vinne Telenorligaen, og det helst uten å tape noen kamper. Jeg føler selv at jeg fikk en varm mottakelse av gutta og vi fikk en god start på samarbeidet vårt. Jeg merket med en gang at de hadde en stor vilje til å lære og de var positive til å prøve nye ting. Sånn totalt sett ser jeg på denne sesongen som en god en, selv om det det var en utviklingsfase for både meg, spillerne og klubben i starten. Vi fikk bare spilt med en stabil lineup i noen måneder av denne sesongen så jeg ser for meg at vi kunne gjort det bedre om vi hadde hatt samme lineupen i noen måneder til. "

-nDG var rimelig dominante gjennom hele sesongen. Hva mener du er oppskriften bak en nesten plettfri sesong i Telenorligaen?
"Det høres kanskje klisjé ut å si, men hard jobbing og gode forberedelser til kampene har nok hatt mye å si for hvordan Telenorligaen gikk for oss i år. Jeg har ikke noen telling på hvor mange timer som har gått til trening og forberedelser til diverse kamper denne sesongen, men det har blitt mange timer med snakk om pick&ban mellom meg og Eserah. Vi har også jobbet hardt for å fikse på de svakhetene som vi hadde i starten av sesongen, og du kan se en massiv forskjell på hvordan vi spilte i Mars kontra hvordan vi spiller nå. Det er heller ikke å legge skjul på at lagene under oss og Riddle i år virket mye svakere enn de gjorde i fjor."

- Organisasjonens hovedmål er å kvalifisere seg til EU Challenger series med et nordisk lag. Denne sesongen tapte vi 3. runde av CSQ mot Fnatic Academy i en forholdsvis jevnspilt kamp. Hvor langt unna føler du gutta våre er fra å kunne kvalifisere seg?
"Nå har vi i de to siste Challenger Series kvalifiseringene røket ut mot Millenium og Fnatic Academy som begge virker som de holder høy Challenger Series kvalitet. Det er lett å skylde på uheldige brackets, men jeg føler vi fortsatt ikke er helt på nivået til de lagene der enda. Jeg får si som ex-coachen til Gambit Leviathan sa til meg "Hvis challenger series lagene er s-tier, er vi A-tier for øyeblikket, med potensiale til å bli s-tier."

- Det var store forventninger til at nDG skulle vinne Ragnarök og sikre seg en sluttspill plass i CSQ, noe som endte med at vi ble knust av Tricked i semifinalen. Hva mener du er grunnen til vi kollapset helt denne kampen?
"Tricked kampen markerer på mange måter ett vendepunkt for oss denne sesongen. Det er egentlig ikke så mye mer å si om kampen og forberedelsene til den enn at vi var ekstremt kjepphøye, vi hadde en kollektiv svikt i alle ledd under og foran kampen. Vi trodde Tricked var mye dårligere enn de viste seg å være. Det kom i alle fall noe positivt ut av det som skjedde etter kampen. Vi kommer aldri inn med samme innstilling som vi hadde før den kampen og jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føltes å gå på ett slikt nederlag, og det motiverer meg til å jobbe hardt i tiden fremover. "

- Hvordan ser du for deg neste sesong av Telenorligaen? Er det noen av de andre lagene som kan måle seg med "GIGANTENE" nDG og Riddle?
"Neste sesong av Telenorligaen slik lagene er nå, virker ikke å bli veldig annerledes enn denne sesongen. Du har oss og Riddle som klare favoritter, og CG på plassen 3. plassen. Resten av lagene kommer til å måtte kjempe om fjerdeplassen og nedrykk. Det overrasker meg ikke om det ender opp med at 3-4 lag kjemper om playoff og om å ikke rykke ned samtidig i siste runde som i år." 

 

Her er en video for å oppsumere Telenorligaen denne sesongen

 

nDurance Gaming

nDurance Gaming

nDurance Gaming

Your Comments

Please register or login to post comments