News

Fra topp til bunn i Telenorligaen

Fri 5th Feb 2016 - 5:22pm : Gaming : League of Legends

Endelig starter Telenorligaen igjen. Etter flere måneder med off-season, så starter endelig den største turneringen her til lands igjen. En off-season som har vært preget av store forandringer på de fleste av lagene. BX3 mistet alle sine spillere. myXMG mistet 4 av sine spillere som endte forrige sesong på 2. plass, og nDG har mistet salsamesteren Zeluz.

Å sette opp hvor på tabellen lagene kommer til å ende har vist seg å være en vanskelig oppgave, siden kvaliteten på topp til bunn er såpass stor. Det er to klare favoritter mot “røkla”. Jeg velger derfor å dele opp lagene etter “tiers”.

Disclaimer: Når dette skrives er ikke alle spillerne som spiller på de forskjellig lagene kjent, så jeg går utifra at spillerne som står på gamer.no er riktig roster for lagene.

 

Kjemper for å overleve

I denne “tieren” plasserer jeg lagene som jeg anser som svakest i denne utgaven av Telenorligaen. Alle lagene har klare svakheter som jeg tror de bedre lagene kan dra seg nytte av. Ingen av lagene i denne “tieren” har ingen virkelig mulighet til å komme til playoff, med mindre de har vanvittig flaks eller plukker opp noen nye spillere.

myXMG

“Oh, how the might have fallen”. Fra en ganske overbevisende 2. plass i Telenorligaen til nå å være blant de antatt svakeste lagene i Telenorligaen. myXMG mistet Slemp, Accziz, Ploxyyy og Donzii bare noen uker etter finalen på Spillexpo. Spillerne som de nå har hentet inn er alle svakere enn de spillerne som de mistet. Slemp og Accziz er i mine øyne noen av de beste i sin posisjon her i Norge, verken Just Boytoy eller kîsse er i nærheten av nivået deres. Den eneste spilleren myXMG har beholdt fra suksess sesongen ifjor er midlaneren Speyzz. Speyzz viste seg ifjor som en ok midlaner her i Norge. Sett bortifra en litt unlucky game to mot nDG i semifinalen så tapte han sjeldent lane. Noe som taler mot Speyzz er hvor lite champion pool han hadde store deler av fjoråret. Hvis ikke han har utvidet champion poolet sitt kan det vise seg å bli store problemer for myXMG.

          

Gamermag/BX3/Riddle

De to nyopprykkede lagene og en gammel traver deler denne “tieren” sammen med myXMG. Gamermag endte forrige sesong på førsteplass i 2.divisjon sammen med BX3 sitt andrelag og Riddle endte på tredjeplass. Personlig så har jeg ikke sett på noen av matchene til disse lagene så alt som blir skrevet om de må tas med en liten klype skepsis. På papiret er det ingen av disse lagene som har noen spillere som kommer til å utmerke seg denne sesongen med unntak av Riddle sin toplaner Lurrbakk som er en meget god toplaner etter norsk standard. BX3 sin lineup er i likhet med myXMG sin svekket fra ifjor. De har heller ikke klart å erstatte spillerne sine med bedre spillere.

Alle de tre lagene her og myXMG er favoritter til å rykke ned. De kommer alle til å måtte kjempe hardt for å beholde plassen sin i ligaen.

 

“Middle of the pack”

Her plasseres lagene som mest sannsynlig kommer til playoff. De er klart bedre enn lagene i forrige “tier”, men de mangler den siste finpussen før de kan kjempe mot de to lagene i “tieren” over dem.

Expert gaming

Expert gaming virker som ett typisk lag som kommer til å kjempe om playoff. De har sterke laners i Decod og Zwitch. De har en god jungler i Ploxyyy, og de har Quickom. Alle disse er er gode/ok spillere i Norge, uten at noen av de er blant de beste. Det som er positivt for Expert er det at laget deres ikke har noen klare svakheter når det kommer til kvaliteten på spillerne deres. Bare på spillerkvaliteten bør Expert kunne karre til seg en playoff plass uten noen store problemer. Hvem som kommer til å shotcalle på laget er derimot ett stort spørsmåltegn. Ingen av de overnevnte spillerne er kjent for å være særlig aktive verbalt under kampene de spilte ifjor.

Celestial gaming

Celestial gaming eller CG som de liker å bli kalt er blant Norges mest kjente e-sportsklubber uten at det hjalp dem ifjor. Celestial har erstattet Prebz med en gammel kjenning i Cheezy som tidligere har spilt for dem. De har også skaffet seg ex-BX3 supporten Quixeth. Alt i alt virker CG cirka like sterke som de var ifjor. Mye på grunn av at de har beholdt kjernen av laget som er Meisyellow, Jubel og Boffen. At CG har beholdt disse spillerne kan vise seg å bli utslagsgivende når det nærmer seg sesongslutt.

 

Gigantene

Disse to lagene er godtatt av de fleste som de to beste lagene i Norge by far. Kvalitetsforskjellen på disse lagene og resten av Norge kan vise seg å bli massiv når sesongen slutter. Hvis lagene møtes i semifinalen vil vinneren av den mest sannsynlig vinne hele Telenorligaen.

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Lions har på papiret Norges nest sterkeste lag. De har mistet Biffen, Norskeren og Denden, men har erstattet alle med spillere som kan gjøre en brukbar jobb. De har plukket opp myXMG duoen Slemp og Accziz som erstattere for Denden/Norskeren og Dipzey. Disse to signeringene kan vise seg å være ekstremt gode signeringer. Slemp var Norges beste toplaner ifjor å klarte nesten å bære ett ganske svakt myXMG til seier i Telenorligaen. Accziz var blant de beste supportene i Norge ifjor og var den klart beste på myXMG sammen med Slemp. Med denne duoen på laget er det vanskelig å se for seg at noen lag skal kunne slå Lions. Det er fortsatt noen spørsmålstegn rundt Lions. Hvordan Dipzey takler overgangen fra toplane til jungler er det største av de. At Dipzey er tidligere toplane taler godt for Slemp og resten av Lions teamet.

nDurance Gaming

Norges klart sterkeste lag når det kommer til navnet på spillerne. De er det nærmeste Norge er ett “super team” i League of Legends. nDG har erstattet to spillere med antatt sterkere spillere. I adc posisjonen har de erstattet Moodini med Bigfatandblack som av mange anses som Norges beste adc. Med seg botlane får Bigfat Norges beste support ifjor Touch. En botlane bestående av Bigfat og Touch bør kunne vinne matcher på egenhånd. I toplane har de skaffet seg Cuctus, en av få spillere som er villige til å spille i Norge og som er bedre enn Slemp. Cuctus er en toplane carry av den gode gamle sorten. Han bør også kunne vinne games uten noe særlig hjelp fra teamet. I midlane og i jungelen har de beholdt spillerne Energy og Sharp. Sharp var som kjent spilleren som døde minst i Telenorligaen ifjor. Med spillere i alle lanes og i jungelen som er virkelige “carry threats” bør ikke Telenorligaen være noe særlig problem for nDG.

Coach - Stareye

Coach - Stareye

Torbjørn Berg - 20 år

Your Comments

Please register or login to post comments