News

Pre-Season Spotlight

Sat 27th Aug 2016 - 8:40pm : General : Gaming : Overwatch : League of Legends

Vi har satt oss ned for å se litt nærmere på årets sesong!

 

Telenorligaen nærmer seg med stormskritt og allerede mandag 29.august kl 18 braker det løst. Denne sesongen blir uhyre spennende for alle i og rundt nDurance Gaming, med to helt nye lag i klubben. Overwatch-laget klarte tidligere denne måneden å kvalifisere seg til 1.divisjon og etter fredagens nyhet om at experiMENTAL eSports ble en del av nDG, betyr det at vi vil få se nDG i Hearthstone Team-League også. Og e-sportansvarlig Henrik "Svettzor" Årdahl gleder seg til sesongstart.

 

Denne sesongen skal nDG konkurrere på tre fronter. Føler du at det er et steg i riktig retning for klubben?

Henrik: Ja, det er uten tvil veien å gå fremover, for å bli større. Vi har vært tålmodige hittil med å plukke opp flere lag, ettersom at vi ønsker at et hvert lag vi plukker opp skal kunne hevde seg i toppen av Norge,  og muligens internasjonalt. Nå vil nDG bli sett på som mer enn bare League of Legends.

 

På fredag ble det kjent at experiMENTAL eSports og deres Hearthstone-lag ble en del av klubben. Hvordan vil det påvirke det (e)sportslige fremover?

H: Det vil ha en stor påvirkning i den grad av at vi nå også har mulighet til å dominere Hearthstone-scenen. Det er viktig for oss å utbre navnet vårt på flere fronter, og vise at vi kan beherske å ha flere lag.

 

Hva er en vellykket sesong for deg?

H: Det forventes at vi vinner Telenorligaen ubeseiret. Hovedmålet vårt er å vinne Ragnarok, for å kunne delta i sluttspillet i Challenger Series Qualifier. Målet vårt er selvsagt å komme til Challenger Series på sikt, og jeg er ikke fornøyd før vi har kommet dit. Frem til det er viktig å vise fremskritt for hver sesong, så om vi i år skulle klare å vinne Ragnarok, samt gjøre en god figur i CSQ, så gir jeg gutta en tommel opp og en godkjent sesong! Som nye medlemmer av nDG, forventes det selvsagt at Hearthstone- og Overwatch-lagene hevder seg i toppen.

 

 

League of Legends

Som kjent har midlaner Isak "Energy" Fjell forlatt nDurance Gaming, og inn har både Sondre "Tivity" Afdal og Adam "LlDER" Ilyasov kommet. Vi har tatt en prat med coach Torbjørn "Stareye" Berg om den kommende sesongen. 

 

Hva kan vi forvente oss av League of Legends-laget denne sesongen?

Torbjørn: Fansen trenger ikke senke forventningene sine denne sesongen. Denne sesongen satser vi på å forbedre oss siden forrige sesong. Målet er å ikke tape noen kamper i ligaspillet eller i sluttspillet. Alle kan forvente seg ett mer aggresivt og nådeløst nDG enn i fjor.

 

Hvordan vil tapet av en av ligaens største profiler, Energy, påvirke laget?

T: Å miste Energy er jo meget uheldig. Å miste en av Norges beste spillere hadde vært negativt for alle lag i Telenorligaen, men jeg tror vi har funnet to meget gode spillere (Tivity og LlDER red.amn) som vi håper kan nå samme nivå som Energy.

 

Mange mener at denne sesongen vil være mye jevnere enn fjoråret. Hva tenker du om forandringene lag som Riddle, BX3 og Lions har gjort?

T: Når det kommer til om ligaen blir jevnere kan det hende det stemmer for plassene under oss.
Både Riddle og BX3 har forsterket lagene sine, men jeg tror fortsatt vi er ett nivå høyere enn de. Lions tror jeg dessverre har nedgradert laget sitt såpass at jeg tror de kommer til å slite i bunnen av tabellen. Blir ikke overrasket hvis de rykker ned.

 

Første kampen for sesongen er mot nyopprykkede Sprutnoobs Gaming, mandag 29.august kl 18:00.

 

Lagoppstillingen per idag,

Toplane: Dennis "Cuctus" Karlsson

Jungle: Anders "Sharp" Lilleengen

Midlane: Adam "LlDER" Ilyasov / Sondre "Tivity" Afdal

ADC: Jon Olav "Bigfat" Holland

Support: Omid "Touch" Rosander

 

 

Overwatch

Etter å ha gått på en smell mot aNimus i kvalifiseringsrunden, slo laget tilbake med 3-0 over PUTSJ og 3-1 over GamersLeague. I første serierunde venter Line, som vant alle kvalifiseringskampene veldig overbevisende. Vi har snakket litt med Overwatch coach, Kjetil Lamo.

 

Hva kan vi forvente oss av nDurance Gaming i den første Overwatch-sesongen noensinne?

Kjetil: Man kan forvente at nDG jobber hardt for å nå målsettingen om å vinne ligatittelen, og at vi gjør det som er nødvendig for å klare det som et lag, så lenge det er innenfor rimeligheten- og etikkens grenser. Man kan forvente et lag som har gjort gode forberedelser og jobbet iherdig i tøffe perioder. Spesielt med tanke på at vi jobber med roster changes på halve laget. Det kan gi oss et element of surprise, og jeg håper vi blir vanskelig å forutse som lag.

 

Hva vil hovedfokuset være denne sesongen?

K: Hovedfokuset denne sesongen er å tenke langsiktig og jobbe målrettet. Sette laget foran seg selv og hjelpe hverandre med prestere godt. Både på kamp og på trening. Vi ønsker å skaffe en stabil lineup som skal bli fryktet av ethvert lag. Vi skal selvsagt også fokusere på god drift og profesjonalisering av Overwatch miljøet, slik at ting gjøres ordentlig. Sammen skal vi både ha god trivsel og samarbeide mot et felles mål, og forhåpentligvis vil ligatittelen være i sikte.

 

Kvalifiseringsturneringen ga en liten pekepinn på hvordan de ulike lagene ligger an. Hvor tror du nDurance ender, og hvem tar med seg seieren?

K: Hvis ikke jeg hadde hatt troen på at vi kan vinne ligatittelen, hadde vi ikke bedrevet med det arbeidet vi gjør. Vi er selvsikre på at med tålmodighet, kloke valg og samarbeid skal vi klare å vinne serien. Selvsagt vet vi at andre lag skal respekteres, og det vil komme vanskelige kamper denne sesongen. Vi satser alt på å vinne tittelen, men jeg tror lag som aNimus og Line vil være nært knyttet til toppen. Det har skjedd mye på de fleste lagene etter kvalikkturneringen, inkludert hos oss. Vi håper at det blir et spennende tittelrace å følge, men utenom kvalikkturneringen har ikke lagene særlig mye kunnskap til hverandre, og vi ønsker å fokusere på vårt eget spill og prestasjon. Det kommer til å bli en vanvittig artig sesong som vi gleder oss masse til!

 

Lagoppstillingen per idag,

 Jonas "Lavasava" Høvig

Ruben "EpicMouse" Hustoft

Sindre "Overtime" Stien

Vi er enda på utkikk etter faste spillere, og annonsen kan sees her. 

 

Hearthstone

Hearthstone-laget er også nye i organisasjonen, men deltok i forrige sesongs utgave av Team-League. Det endte med en 2.plass bak Adversity, etter å ha tapt 7-6 i finalen. Denne sesongen er gutta revansjelystne, og tidligere Adversity- og experiMENTAL eSports-spiller Thomas "thomalex" Helland og lagkaptein Tommy "MasterMixer" Skåra Tønnessen ser lyst på mulighetene.

 

experiMENTAL eSports tok som kjent 2.plassen i fjorårets Team-League, etter at du Thomas vant 2-1 i den avgjørende ace matchen. Etter finalen byttet du over til experiMENTAL eSports, og nå er du i nDG. Hvorfor det?

Thomas: Adversity vant kanskje Team-League når jeg var der, men jeg følte at ambisjons- og kunnskapsnivået var høyere i experiMENTAL. Så jeg takket ja til eXe for å videreutvikle meg som spiller og nå lenger innen e-sport. 

 

Hva er lagets forventninger til sesongen?

Tommy: Vi forventer å få motstand fra noen av de andre lagene, men vi forventer å stå igjen som vinnere på slutten.

Thomas: Dette blir min første sesong med dette laget, og jeg forventer god kommunikasjon, et godt samarbeid og at vi har det gøy sammen. 

 

Tommy, du har tidligere nevnt at laget skal hevde seg internasjonalt, hva innebærer det?

Tommy: Det innebærer å hevde seg innenfor Top 100, turneringer som gir Blizzcon points og Prelims. 

 

Sesongens første kamp er mot aNimus, mandag 29.august kl 18:00.

 

Lagoppstillingen per dags dato,

Tommy "MasterMixer" Skåra Tønnessen

Thomas "thomalex" Helland

Themis "Buckbeard" Gennadis (Hellas)

Elias "Silverstone" Ubisch

Sivert "Ciax" Vorren

Vi er på utkikk etter både coach og spillere, og annonsen kan sees her.

 

 

 

 

Kami

Kami

Ole-Andreas Skår

Your Comments

Please register or login to post comments